Infoa uusille opiskelijoille

Tervetuloa opiskelijaksi Kurikan kurssikeskukseen eli tuttavallisemmin Kukuun! Löydät tältä sivulta tietoja, jotka ovat tarpeellisia aloittaessasi valitsemasi opinnot 18.1.2016. Muistathan ottaa opiskelupaikkasi vastaan tarjoamamme Opintonetti-palvelun kautta viimeistään 10.1.2016 kello 12.00 mennessä! Samalla sinun tulee ilmoittautua joko läsnä- tai poissaolevaksi alkavalle lukukaudelle. Ensimmäisenä lukuvuonna voit ilmoittautua poissaolevaksi ainostaan jostakin seuraavasta syystä:

– Suoritat asepalvelusta
– Olet joko äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla tai
– Et voi aloittaa opintojasi sairauden tai vamman vuoksi.

Kun ilmoittaudut poissaolevaksi, sinun tulee toimittaa poissaolon syytä koskevat dokumentit Kukun toimistoon kolmen viikon kuluessa siitä, kun olet ilmoittanut poissaolostasi. Muutoin menetät opiskelupaikkasi. Jos ilmoittaudut poissaolevaksi asepalveluksen vuoksi, voit toimittaa meille saamasi kutsun asepalvelukseen. Jos olet äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla, hyväksymme todisteeksi esimerkiksi Kelan päätöksen äitiys-, isyys- tai vanhempainrahasta. Jos et voi aloittaa opintojasi sairautesi tai vammasi vuoksi, pyydämme, että toimitat meille lääkärintodistuksen, josta selviää vammasi tai sairautesi laatu sekä lääkärin selvitys siitä, mikset voi aloittaa opintojasi. Jos lähetät todisteeksi kopioita alkuperäisistä dokumenteista, tulee näiden kopioiden olla oikeiksi todistettuja ja pyydämme saada nähtäviksi alkuperäiset todistukset siinä vaiheessa, kun aloitat opintosi. Toimita meille selvitykset opintojen aloittamisen siirtämisestä osoitteella:

Kurikan kurssikeskus Kuku/opintotoimisto
Haarniskakuja 25
7890975 Kurikka.
Otathan huomioon, ettemme vastaanota dokumenttikopioita sähköpostin kautta emmekä suosittele lainkaan henkilökohtaisia tietoja sisältävien dokumenttien lähettämistä sähköisesti.

Todistuskopiot

Tarkastamme opiskelijoiksi hyväsymiemme henkilöiden todistuskopiot, joita käytit hakiessasi opiskelupaikkaa Kukusta. Nämä todistukset tulee toimittaa Kukun toimistoon kahden viikon kuluessa siitä, kun otit opiskelupaikan vastaan. Muutoin menetät opiskelupaikkasi. Ottaessasi vastaan opiskelupaikan sinun tulee toimittaa toimistoon kopiot kaikista tutkinto- ja työtodistuksistasi, joita käytit hakiessasi Kukuun. Todistuskopioiden tulee olla oikeiksi todistettuja. Kun aloitat opintosi, pyydämme sinua ottamaan mukaasi alkuperäiset tutkinto- ja työtodistuksesi, koska ne tarkistetaan opintojen aloitusvaiheessa. Vaatimus todistuskopioiden toimittamisesta sekä alkuperäisten todistuskopioiden mukaan ottamisesta opintojen aloitusvaiheessa koskee myös vastavalmistuneita ylioppilaita.

Toimita todistuskopiot meille osoitteella:
Kurikan kurssikeskus Kuku/opintotoimisto
Haarniskakuja 25
7890975 Kurikka.
Otathan huomioon, ettemme vastaanota dokumenttikopioita sähköpostin kautta emmekä suosittele lainkaan henkilökohtaisia tietoja sisältävien dokumenttien lähettämistä sähköisesti.

Lisätiedot

Tarvittaessa saat lisätietoja todistuskopioiden toimittamisesta sekä muista opintojen alkuun liittyvistä toimenpiteistä opinto- ja toimistosihteereiltämme Anna Tarkkilalta ja Sarita Valkoselta. Tavoitat molemmat puhelimitse maanantaista tiistaihin kello 8-17 välisenä aikana, keskiviikosta torstaihin kello 9-16 välisenä aikana, perjantaisin kello 8-15 välisenä aikana, lauantaisin kello 12-16 välisenä aikana sekä sunnuntaisin kello 13-15 välisenä aikana. Annan numero on +358 40876569992. Voit jättää Annalle viestin vastaajaan äänimerkin kuultuasi, ellei Anna ehdi puhelimeen, niin Anna palaa asiaan mahdollisimman pian! Voit myös laittaa Annalle sähköpostia osoiteella anna@kuku.fi . Saritan numero on +358 40876569991. Voit jättää Saritalle viestin vastaajaan äänimerkin kuultuasi, ellei Sarita ehdi puhelimeen, niin Sarita palaa asiaan mahdollisimman pian! Voit myös laittaa Saritalle sähköpostia osoiteella sarita@kuku.fi . Kiireellisissä asioissa suosittelemme, että soitat mieluummin kuin laitat sähköpostia.

Sarita ja Anna neuvovat sinua mielellään, jos sinulla on ongelmia esimerkiksi Opintonetti-palvelun käytössä tai jos haluat siirtää opintojesi aloittamista. Huomioithan tarkasti päivämäärät, jolloin sinun tulee viimeistään ilmoittautua joko läsnäolevaksi tai poissaolevaksi tulevalle lukukaudelle sekä milloin sinun tulee viimeistään ilmoittaa opiskelupaikan vastaanottamisesta, ettet menetä opiskelupaikkaasi! Otathan huomioon myös todistuskopioiden lähettämisen määräajat!

Toimisto

Halutessasi voit tulla myös käymään toimistollamme, joka sijaitsee Kukun toimitilojen aulatilassa, talon ensimmäisessä kerroksessa, osoitteessa Haarniskakuja 25. Toimistomme on avoinna lukuvuoden aikana maanantaista tiistaihin kello 8-17 välisenä aikana, keskiviikosta torstaihin kello 9-16 välisenä aikana, perjantaisin kello 8-15 välisenä aikana, lauantaisin kello 12-16 välisenä aikana sekä sunnuntaisin kello 13-15 välisenä aikana. Tämän lisäksi toimisto on avoinna neljä arkipäivää ennen lukukausien alkua kello 12-17, vaikka opiskelijat ovatkin vielä lomalla. Tämä aika on tarkoitettu erityisesti uusien opiskelijoiden opintojen aloittamista koskevien asioiden järjestelyä varten.